Wist jij dat heek ook wel mooie meid wordt genoemd?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
0.68 stuk(s)
Lente-ui
½ stuk(s)
Paprika
100 gram
Sperziebonen
½ zakje(s)
Zoet-pikante chilisaus
1 stuk(s)
Heekfilet
½ zakje(s)
Vietnamese saus
(Bevat Soja, Tarwe)
150 gram
Jasmijnrijst
5 gram
Verse koriander en munt
10 gram
Gezouten pinda's
¼ stuk(s)
Limoen
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng, in één pan met deksel, ruim water aan de kook voor zowel de rijst als de sperziebonen.
Snijd de knoflook in hele dunne plakjes. Snijd de bosui in dunne ringen en bewaar het groene en witte gedeelte apart van elkaar. Snijd de paprika in reepjes. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 2 gelijke stukken.
Scheur 1 vel aluminiumfolie af per persoon van ongeveer 30 bij 30 cm. Verdeel hier de paprikareepjes over en besprenkel met de zoet-pittige chilisaus. Leg de heekfilet met de huid naar beneden op de paprika en bedek met de Vietnamese saus, het witte deel van de bosui en de knoflookplakjes. Bestrooi met peper en zout en vouw dicht tot een pakketje. Bak de vispakketjes 12 - 15 minuten in de oven.
Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Kook de sperziebonen 8 - 10 minuten mee. Giet af en laat uitstomen.
Snijd de muntblaadjes en koriander fijn. Hak de pinda's grof. Snijd de limoen in partjes. Meng de munt en koriander met de rijst en sperziebonen in de pan, en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de vispakketjes over de borden. Vouw ze half open (zie Tip) en bestrooi met het groene deel van de bosui en de pinda's. Schep de kruidenrijst met sperziebonen ernaast en schenk wat van het vocht uit het pakketje over de rijst. Garneer met de limoenpartjes.
Tip: Pas op: er kan hete stoom uit de pakketjes komen!