Vandaag gaar je vis in een pakketje. Met deze bereidingswijze, ook wel bekend als "en papillotte", zorg je ervoor dat de smaak, geur en voedingsstoffen zo veel mogelijk worden behouden. Bij het vispakketje kook je rijst in kokosmelk. We hebben gekozen voor volkorenrijst, dus mét vezelrijk vliesje.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
½ stuk(s)
Prei
1 stuk(s)
Pruimtomaat
¼ stuk(s)
Limoen
1 stuk(s)
Schelvisfilet
(Bevat Vis)
100 ml
Kokosmelk
85 gram
Zilvervliesrijst
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de prei in dunne ringen en de pruimtomaat in kleine blokjes. Snijd de limoen in parten. Roer de kokosmelk los.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de prei, de helft van de rode peper, de helft van de gember en 1 el water per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout en smoor, afgedekt, 4 – 6 minuten.
Kook ondertussen 225 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Voeg de rijst, de overige rode peper, de overige gember en het grootste deel van de kokosmelk toe (bewaar 1 el per persoon voor de vis). Kook de rijst in 12 – 15 minuten op laag vuur droog. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen. Het is de bedoeling dat de rijst plakkerig blijft.
Dep ondertussen de schelvisfilet droog met keukenpapier en verdeel de schelvis over 1 vel aluminiumfolie per persoon van ongeveer 30 bij 30 cm.
Bestrooi de schelvisfilet met peper en zout en verdeel de prei erover. Verdeel de tomatenblokjes over de prei, besprenkel met 1 el kokosmelk per persoon en vouw de folie dicht tot een pakketje. Bak de vispakketjes 8 – 10 minuten in de oven.
Verdeel de vispakketjes over de borden. Serveer met de rijst en een limoenpartje. Besprenkel de maaltijd naar smaak met limoensap.