oor deze verrassende visstoof met cashewnoten gebruik je victoriabaarsfilet. Deze witvis is mild van smaak en heeft een vaste structuur. Het rode pepertje geeft pit aan het gerecht. Tip: smeer je vingertoppen in met olijfolie, voordat je de rode peper snijd, om de pit smaak aan je handen te voorkomen.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
85 g
Riz cargo
½
Oignon
¼ cm
Gingembre frais
¼ cm
Piment rouge
1
Tomate
100 g
Champignons
½ cc
Curcuma en poudre
75 ml
Lait de coco
1
Filet de perche du Nil
(Contient Poisson)
20 g
Noix de cajou grillées
(Contient Arachides, Fruits à coque)
½ cs
Huile de tournesol
¼
Bouillon de légumes
à votre goût
Poivre et sel
Kook 300 ml water per persoon met een beetje zout in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af, roer de rijstkorrels met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de ui. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op laag vuur en fruit de ui, gember, rode peper en kurkuma 2 minuten. Voeg de tomaat en broccoli toe en roerbak 3 minuten om middelmatig vuur.
Voeg de kokosmelk, het bouillonblokje (zie tip) en 25 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan en breng, afgedekt, aan de kook. Laat 8 minuten koken. Snijd ondertussen de victoriabaarsfilet in blokjes van 3 cm. Haal de deksel van de wok of hapjespan en kook de vis de laatste 4 - 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Hak ondertussen de cashewnoten grof en roer ⅔ door de rijst.
Serveer de visstoof samen met de rijst. Garneer het gerecht met de overige cashewnoten.