oor deze verrassende visstoof met cashewnoten gebruik je victoriabaarsfilet. Deze witvis is mild van smaak en heeft een vaste structuur. Het rode pepertje geeft pit aan het gerecht. Tip: smeer je vingertoppen in met olijfolie, voordat je de rode peper snijd, om de pit smaak aan je handen te voorkomen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
85 gram
Zilvervliesrijst
½
Ui
¼ cm
Verse gember
¼ cm
Rode peper
1
Tomaat
100 gram
Champignons
½ tl
Gemalen kurkuma
75 ml
Kokosmelk
1
Victoriabaarsfilet
(Bevat Vis)
20 gram
Cashewnoten
(Bevat Pinda's, Noten)
½ el
Zonnebloemolie
¼
Groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Kook 300 ml water per persoon met een beetje zout in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af, roer de rijstkorrels met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de ui. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op laag vuur en fruit de ui, gember, rode peper en kurkuma 2 minuten. Voeg de tomaat en broccoli toe en roerbak 3 minuten om middelmatig vuur.
Voeg de kokosmelk, het bouillonblokje (zie tip) en 25 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan en breng, afgedekt, aan de kook. Laat 8 minuten koken. Snijd ondertussen de victoriabaarsfilet in blokjes van 3 cm. Haal de deksel van de wok of hapjespan en kook de vis de laatste 4 - 5 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Hak ondertussen de cashewnoten grof en roer ⅔ door de rijst.
Serveer de visstoof samen met de rijst. Garneer het gerecht met de overige cashewnoten.