Voor deze verrassende visstoof met cashewnoten gebruik je victoriabaarsfilet; een milde witvis met een vaste structuur. Handige tip: smeer je vingertoppen in met olijfolie, voordat je de rode peper snijd, zodat je daarna zonder gevaar in je ogen kunt wrijven.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
50 gram
Zilvervliesrijst
½ stuk(s)
Ui
1 cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
1 stuk(s)
Tomaat
200 gram
Champignons
½ tl
Gemalen kurkuma
75 ml
Kokosmelk
1 gram
Victoriabaarsfilet
(Bevat Vis)
20 gram
Cashewnoten
(Bevat Pinda's, Noten)
½ el
Zonnebloemolie
¼ stuk(s)
Groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de zilvervliesrijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en roer de rijstkorrels met een vork los en laat zonder deksel uitstomen.
Snipper ondertussen de ui. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de gember en rode peper fijn. Snijd de tomaat klein. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan met deksel op laag vuur en fruit de ui, gember, rode peper en kurkuma 2 minuten. Voeg de tomaat en broccoli toe en roerbak 3 minuten om middelhoog vuur.
Voeg de kokosmelk, het bouillonblokje en 25 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan en breng, afgedekt, aan de kook. Laat 8 minuten koken. Snijd ondertussen de victoriabaarsfilet in blokjes van 3 cm. Kook de vis de laatste 4 - 5 minuten, zonder deksel mee. Breng op smaak met peper en zout.
Hak ondertussen de cashewnoten grof en roer het grootste deel door de rijst.
Serveer de visstoof samen met de rijst. Garneer het gerecht met de overige cashewnoten.