Burgerbowl met krokante vegetarische kipburger
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Burgerbowl met krokante vegetarische kipburger

Burgerbowl met krokante vegetarische kipburger

met Parmigiano Reggiano, patatjes en salade

Nieuw ingrediënt in je box! Met deze burger van De Vegetarische Slager geniet van je van de malse textuur en lekkere smaak van traditionele kip, maar dan volledig plantaardig.

Labels:
Veggie
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Rogge
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Selderij
Soja
Haver

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ head

Romaine

½ stuk(s)

Witte ciabatta

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)

½ bosje(s)

Radijs

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Aardappelen

¼ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Crispy Chic Burger van de Vegetarische slager

(Bevat Selderij, Soja, Tarwe, Haver Kan bevatten Mosterd, Sesamzaad, Gluten)

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ tl

Suiker

1 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

¼ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4102 kJ
Energie (kcal)980 kcal
Vetten69.2 g
waarvan verzadigd16.1 g
Koolhydraten66.5 g
waarvan suikers14.1 g
Vezels13.5 g
Eiwitten20.3 g
Zout2.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Koekenpan
Grand saladier

Instructies

Voorbereiden
1

Schil de aardappelen of was grondig en snijd in wedges. Zet onder water in een pot met deksel en kook, afgedekt, 12 - 15 minuten (zie Tip). Giet af en houd apart. 

Gezondheidstip: Dit recept bevat veel calorieën. Als je je calorie-inname in de gaten houdt, serveer de salade dan zonder de aardappelen. Je kunt ze bewaren om een andere keer te gebruiken.

Groenten snijden
2

Snijd de sla grof en snijd de radijsjes in dunne schijfjes. Snipper de ui (zie Tip). Meng in een kleine kom de wittewijnazijn met de suiker. Voeg de ui en de radijs toe, meng goed en bewaar apart.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak de ui dan mee met de vegetarische burger.

Croutons maken
3

Snijd het brood in blokjes en breng op smaak met peper en zout. Verhit de helft van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de broodblokjes 2 - 4 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.

Burger bakken
4

Verhit de helft van de boter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de burger 2 - 3 minuten per kant, of tot deze rondom goudbruin is. Verhit de overige boter in een andere pan op middelhoog vuur. Bak de aardappelwedges 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Salade maken
5

Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de overige citroen uit in een saladekom. Rasp de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp en voeg de helft toe aan de saladekom. Voeg de mayonaise, extra vierge olijfolie, mosterd en honing toe. Voeg de sla, ui, radijsjes, patatjes en croutons toe aan de saladekom en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de salade in kommen en leg de burger erbovenop. Garneer met de overige Parmigiano Reggiano en serveer met de citroenpartjes.

Weetje: Je kunt de blaadjes van de radijzen ook eten; spoel ze goed af en meng ze door de salade. De blaadjes zijn bovendien nog gezonder dan de radijsjes zelf, ze bevatten veel calcium, ijzer, vitamine A en C.