Nieuw ingrediënt in je box! Met deze burger van De Vegetarische Slager geniet van je van de malse textuur en lekkere smaak van traditionele kip, maar dan volledig plantaardig.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ head
Romaine
½ stuk(s)
Witte ciabatta
(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)
½ bosje(s)
Radijs
½ stuk(s)
Parmigiano Reggiano DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
100 gram
Aardappelen
¼ stuk(s)
Citroen
1 stuk(s)
Crispy Chic Burger van de Vegetarische slager
(Bevat Selderij, Soja, Tarwe, Haver Kan bevatten Mosterd, Sesamzaad, Gluten)
½ stuk(s)
Ui
2 el
[Plantaardige] mayonaise
1 tl
Mosterd
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
½ tl
Suiker
1 el
[Plantaardige] boter
1 tl
Wittewijnazijn
½ el
Olijfolie
¼ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Schil de aardappelen of was grondig en snijd in wedges. Zet onder water in een pot met deksel en kook, afgedekt, 12 - 15 minuten (zie Tip). Giet af en houd apart.
Gezondheidstip: Dit recept bevat veel calorieën. Als je je calorie-inname in de gaten houdt, serveer de salade dan zonder de aardappelen. Je kunt ze bewaren om een andere keer te gebruiken.
Snijd de sla grof en snijd de radijsjes in dunne schijfjes. Snipper de ui (zie Tip). Meng in een kleine kom de wittewijnazijn met de suiker. Voeg de ui en de radijs toe, meng goed en bewaar apart.
Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak de ui dan mee met de vegetarische burger.
Snijd het brood in blokjes en breng op smaak met peper en zout. Verhit de helft van de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de broodblokjes 2 - 4 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de helft van de boter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de burger 2 - 3 minuten per kant, of tot deze rondom goudbruin is. Verhit de overige boter in een andere pan op middelhoog vuur. Bak de aardappelwedges 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de overige citroen uit in een grote saladekom. Rasp de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp en voeg de helft toe aan de saladekom. Voeg de mayonaise, extra vierge olijfolie, mosterd en honing toe. Voeg de sla, ui, radijsjes, patatjes en croutons toe aan de saladekom en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de salade in kommen en leg de burger erbovenop. Garneer met de overige Parmigiano Reggiano en serveer met de citroenpartjes.
Weetje: Je kunt de blaadjes van de radijzen ook eten; spoel ze goed af en meng ze door de salade. De blaadjes zijn bovendien nog gezonder dan de radijsjes zelf, ze bevatten veel calcium, ijzer, vitamine A en C.