Mediterrane orzo met kipgehakt en aubergine
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mediterrane orzo met kipgehakt en aubergine

Mediterrane orzo met kipgehakt en aubergine

met witte kaas en paprika

Het kipgehakt is gekruid met oregano, knoflook en cayennepeper. Zo waan je je voor even in Italië!

Labels:
Caloriebewust
Familie
Extra groente
Eenpansgerecht
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

¼ stuk(s)

Aubergine

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ blik(ken)

Kerstomaten in blik

20 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Verse krulpeterselie

Zelf toevoegen

75 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)656 kcal
Energie (kJ)2745 kJ
Vetten21.2 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten74.3 g
waarvan suikers18 g
Vezels11.3 g
Eiwitten36.4 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid 75 ml kippenbouillon per persoon.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes. Snijd de aubergine in blokjes.
Kipgehakt bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui, knoflook en de aubergineblokjes 1 minuut.
  • Voeg het kipgehakt toe en bak in 3 - 4 minuten los.
  • Voeg de paprikablokjes en 1 tl oregano per persoon toe en roerbak nog 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de orzo toe aan de hapjespan en bak 1 minuut mee.
Orzo koken
3
  • Voeg de cherrytomaten uit blik en de kippenbouillon toe en breng aan de kook.
  • Laat het geheel, afgedekt, 12 - 15 minuten koken, of tot de orzo de dikte van een risotto heeft. Roer de bodem zo nu en dan los. Voeg wat water toe indien de orzo te snel droog kookt.
  • Verkruimel ondertussen de witte kaas.
  • Snijd de krulpeterselie grof en roer de helft door de orzo.

Tip: Wist je dat geblikte tomaten, in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, bijna net zoveel vitamines en mineralen bevatten als verse tomaten? Daarmee bevat dit gerecht meer dan 350 gram groente.

Snijden
4
  • Verdeel de orzo over de borden.
  • Garneer met de witte kaas en de overige peterselie.