Orzo met Oosters gekruid rundergehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met Oosters gekruid rundergehakt

Orzo met Oosters gekruid rundergehakt

met mascarpone, paprika en prei

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Prei

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

¼ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½

Tomatenpuree

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Mascarpone

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Oosters gekruid rundergehakt

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3358 kJ
Energie (kcal)803 kcal
Vetten37.5 g
waarvan verzadigd21.1 g
Koolhydraten74.6 g
waarvan suikers20.6 g
Vezels10.2 g
Eiwitten36.8 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pot met deksel.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de paprika in blokjes.
  • Kook de orzo in de pot met deksel, afgedekt, in 8 - 10 minuten op laag vuur droog (zie Tip). Schep regelmatig om. 

Tip: Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Saus maken
2
  • Verhit de boter in een grote sauteerpan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de ui, knoflook en Midden-Oosterse kruidenmix 2 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree en het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los (zie Tip).
  • Snijd ondertussen de prei in halve ringen.

Tip: Houd je van pikant en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak toe.

Op smaak brengen
3
  • Voeg de prei en de paprika toe aan de sauteerpan en bak, afgedekt, 5 minuten op middelmatig vuur.
  • Voeg de balsamicoazijn en de orzo toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de helft van de mascarpone toe en roer goed door (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de mascarpone. De overige mascarpone kun je de volgende dag verwerken in een soep.

Serveren
4
  • Verdeel de orzo over de borden en schep er 1 lepel mascarpone bovenop.
  • Garneer met de geraspte Italiaanse kaas.