Orzo met knoflookgarnalen en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met knoflookgarnalen en courgette

Orzo met knoflookgarnalen en courgette

met verse kruiden en knapperig amandelschaafsel

Orzo betekent gerst in het Italiaans, maar het is eigenlijk een pastasoort. Het heeft zijn naam aan de vorm te danken: een gerstkorrel.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Familie
Allergenen:
Amandelnoten
Tarwe
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat Amandelnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse basilicum, bieslook en bladpeterselie

½ stuk(s)

Courgette

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

¼ stuk(s)

Citroen

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

Zelf toevoegen

1 tl

Suiker

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2576 kJ
Energie (kcal)616 kcal
Vetten17.3 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten81.5 g
waarvan suikers21.8 g
Vezels12.5 g
Eiwitten27.4 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan met deksel

Instructies

Orzo koken
1
  • Breng water aan de kook in een pot. Kook de orzo in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Pluk de basilicum- en peterselieblaadjes van de steeltjes en snijd deze samen met de bieslook fijn.
  • Snijd de courgette in blokjes en de citroen in partjes.
Garnalen bakken
2
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of sauteerpan met deksel op laag vuur en fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de garnalen, de helft van het amandelschaafsel en de helft van de verse kruiden toe en bak 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Haal de garnalen, ui en verse kruiden uit de wok of sauteerpan en houd apart.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Courgette bakken
3
  • Verhit in dezelfde pan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en bak de courgette 2 - 3 minuten.
  • Voeg de tomatenblokjes en 1 tl suiker per persoon toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan, breng op smaak met peper en zout en laat 5 - 6 minuten koken op middellaag vuur, of tot de courgette beetgaar is.
Serveren
4
  • Voeg de orzo en garnalen met ui toe aan de wok of sauteerpan en verhit het geheel nog 1 minuut op hoog vuur.
  • Knijp 1 citroenpartje per persoon uit boven de pan met pasta. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de orzo op borden en garneer met de overige geschaafde amandelen en verse kruiden.
  • Serveer de overige de citroenpartjes ernaast.