Romige orzo met citroen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige orzo met citroen

Romige orzo met citroen

met kastanjechampignons, pecorino en verse kruiden

Speciaal ingrediënt in je box! Pecorino is een Italiaanse schapenkaas, die lijkt op Parmigiano Reggiano, maar korter wordt gerijpt en een zachtere smaak heeft.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Speciaal ingrediënt
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Ui

125 gram

Kastanjechampignons

5 gram

Verse dragon en kervel

¼ stuk(s)

Citroen

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Roomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2600 kJ
Energie (kcal)622 kcal
Vetten27.6 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten66.7 g
waarvan suikers11.8 g
Vezels11.9 g
Eiwitten22.7 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Koekenpan
Pan met deksel
Rasp
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snijd de ui in achten. Veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in schijfjes.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote pan op middelmatig vuur en bak de ui in 9 - 11 minuten al roerend goudbruin en zacht. Voeg vervolgens de kastanjechampignons toe en bak in 5 - 7 minuten al roerend bruin. Breng op smaak met peper en zout.

Orzo bereiden
3

Verhit ondertussen een pot met deksel zonder olie op middelhoog vuur en rooster de orzo 1 minuut. Voeg de bouillon toe, zet het vuur laag en kook de orzo, afgedekt, in 12 minuten droog. Giet af indien nodig. Roer daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Citroenroomkaas maken
4

Snijd de verse kervel fijn en hak de verse dragon grof. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit. Meng in een kleine kom de roomkaas met de geraspte pecorino en per persoon: ¼ tl citroenrasp en ½ el citroensap. Breng flink op smaak met peper en zout. 

Mengen
5

Voeg 1/2 el olijfolie per persoon, de helft van de citroenroomkaas en de orzo toe aan de pan met ui en champignons en roer goed door. Voeg kervel naar smaak toe, maar houd een deel apart om te garneren (zie Tip).

Tip: Kervel en dragon hebben een anijsachtige smaak waar niet iedereen van houdt. Proef eerst voordat je deze kruiden toevoegt.

Serveren
6

Verdeel de orzo over de borden en garneer met de overige citroenroomkaas. Bestrooi de orzo naar smaak met de overige kervel, dragon en citroenrasp. Besprenkel naar smaak met het overige citroensap.