Orzo met geroosterde ratatouille en volkoren knoflookbrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzo met geroosterde ratatouille en volkoren knoflookbrood

Orzo met geroosterde ratatouille en volkoren knoflookbrood

met gerookte paprika, witte kaas en vers basilicum

Je serveert dit gerecht met knoflookbrood van ciabatta en een zelfgemaakte knoflook-kruidenolie. De reepjes zijn perfect om in de tomatensaus te dippen!

:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
:
Tarwe
Gerst
Haver
Rogge
Sesamzaad
Soja
Melk (inclusief lactose)

35 minuten
35 minuten

5 gram

Verse basilicum en oregano

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Aubergine

40 gram

Orzo

( )

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Passata

1 tl

Gerookt paprikapoeder

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ stuk(s)

Volkoren ciabatta

( )

25 gram

Witte kaas

()

2 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Energie (kJ)2740 kJ
Energie (kcal)655 kcal
Vetten31.8 g
waarvan verzadigd7.6 g
Koolhydraten64.5 g
waarvan suikers20.5 g
Vezels11.5 g
Eiwitten20.3 g
Zout1.4 g

Grote kom
Pan
Bakplaat met bakpapier
Steelpan
Kleine kom

Voorbereiden
1

Breng water aan de kook in een ruime pot. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pluk de oreganoblaadjes en hak grof. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de courgette en aubergine in blokjes van ongeveer 2 cm. Meng in een grote kom de groenten en oregano met 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Kook de orzo in 10 - 12 minuten op laag vuur beetgaar. Giet af en bewaar apart.

Groenten bakken
2

Verdeel de groenten over een bakplaat met bakpapier. Houd wat ruimte over aan een kant voor de ciabatta (zie Tip). Bak de groenten 15 - 20 minuten in de oven, of tot ze zacht zijn. 

Tip: Kook je voor 3 personen of meer? Gebruik dan 2 bakplaten.

Tomatensaus maken
3

Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de helft van de knoflook toe en fruit 3 minuten. Blus af met de passata en 1/2 el balsamicoazijn per persoon. Voeg per persoon: 1 tl gerookt paprikapoeder en 1/2 tl suiker toe en laat alles nog 5 - 7 minuten sudderen. Breng op smaak met peper en zout.

Broodje bakken
4

Meng in een kleine kom de overige knoflook met de Italiaanse kruiden en 1 el olijfolie per persoon. Snijd de ciabatta open, besprenkel met de knoflook-kruidenolie en breng op smaak met peper en zout. Bak het knoflookbrood in 8 minuten krokant in de oven bij de groenten.

Kruiden-kaasgarnering maken
5

Hak het basilicum grof. Verkruimel de witte kaas boven de kleine kom die je hebt gebruikt voor de kruidenolie. Meng de witte kaas met het basilicum en breng op smaak met peper.

Serveren
6

Snijd de ciabattahelften in repen. Verdeel de tomatensaus over de borden. Meng de groenten met de orzo en verdeel over de tomatensaus. Besprenkel met de kruidenkaas en leg het knoflookbrood ernaast.