Zowel Italiaanse smaken als kleuren in dit gerecht! Rode cherrytomaten, groene spinazie en witte orzo vormen de kleuren van de Italiaanse vlag.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
2 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Rode kerstomaten
85 gram
Orzo
15 gram
Amandelschaafsel
0.99 tl
Paprikapoeder
100 gram
Spinazie
25 gram
Grana Padanovlokken DOP
175 ml
Zoutarme groentebouillon
1 el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de rode cherrytomaten.
Verhit de helft van de roomboter in een pan met deksel en fruit de ui en de knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer water toe als de orzo te droog wordt.
Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder bakvet op middelmatig vuur. Rooster het amandelschaafsel tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Smelt de overige roomboter in dezelfde pan en bak de cherrytomaten met het paprikapoeder 3 minuten op middelhoog vuur.
Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak 3 minuten op middelhoog vuur.
Tip: Deze maaltijd bevat door de spinazie, grana padano en amandelen maar liefst 50% van de ADH calcium - belangrijk voor sterke botten en tanden. De spinazie levert ook nog eens veel ijzer, voor een fit en energiek gevoel.
Voeg de helft van de grana padano toe aan de orzo en laat al roerend smelten. Voeg de orzo toe aan de groenten en verhit nog 1 minuut.
Verdeel de orzo over de borden en garneer met het amandelschaafsel en de overige grana padano.