Orzosalade met gemarineerde grillkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Orzosalade met gemarineerde grillkaas

Orzosalade met gemarineerde grillkaas

met kerstomaten, citroen en tijm

Witte grillkaas is gemaakt van geiten-, koe- én schapenmelk. Door zijn hoge smeltpunt is deze van origine Cypriotische kaas zeer geschikt om te grillen.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Orzo

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Witte grillkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

¼ stuk(s)

Citroen

125 gram

Rode kerstomaten

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3328 kJ
Energie (kcal)795 kcal
Vetten37.7 g
waarvan verzadigd23.7 g
Koolhydraten74.9 g
waarvan suikers20.8 g
Vezels8.9 g
Eiwitten35.7 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Pan
Ovenschaal
Grand saladier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Breng water aan de kook in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de orzo 10 - 12 minuten in de pot. Giet daarna af en laat uitstomen (zie Tip).
  • Snijd de ui in halve ringen en de knoflook in dunne schijfjes. Snijd de komkommer in blokjes.

Tip: Eet je de orzo liever lauw? Spoel de orzo na het koken dan af met koud water.

Tomaten roosteren
2
  • Meng in een ovenschaal de ui, knoflook en kerstomaten met de Siciliaanse kruiden, de olijfolie en de zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
  • Rooster de kerstomaten 15 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de peterselie fijn.
Grillkaas bakken
3
  • Snijd de grillkaas in 3 sneetjes per persoon.
  • Meng in een grote kom de honing met de tijm en het sap van 1/4 citroen per persoon.
  • Breng op smaak met peper en zout. Voeg de grillkaas toe aan de grote kom en laat marineren. 
  • Verhit een pan met anti-aanbaklaag zonder olie op middelhoog vuur en bak de grillkaas 1 minuut per kant. De grillkaas is klaar als hij mooi goudbruin is. Bewaar de marinade in de grote kom.
Serveren
4
  • Voeg de extra vierge olijfolie en 2/3 van de peterselie toe aan de overgebleven honing-tijmmarinade. Meng goed door.
  • Voeg de orzo, komkommer en geroosterde groenten toe aan de grote kom en meng goed door.
  • Verdeel de orzosalade over diepe borden. Leg de grillkaas erbovenop.
  • Garneer met de overige peterselie.