Dit veggie-recept is een variant op een bekende klassieker uit de Griekse keuken: moussaka. Het zit, zoals je van het originele recept gewend bent, boordevol groenten én je zet het met gemak op tafel. Jij kookt de aardappelen en snijdt de groenten, de oven doet de rest. Door halverwege de oventijd ei en geitenkaas toe te voegen wordt het lekker smeuïg.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Vastkokende aardappelen
10 gram
Munt, oregano en peterselie
¼ stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
50 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Komkommer
½ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Wittewijnazijn
1 tl
Zout
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was ondertussen de aardappelen grondig en snijd in kleine stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, 8 – 10 minuten.
Snijd de peterselie fijn. Halveer de ui en snijd in in halve maantjes. Snijd de tomaat in kwarten. Verwijder de zaadlijsten van de rode puntpaprika en snijd de paprika in reepjes. Ris de blaadjes oregano van de takjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
Meng in een ovenschaal de ui, tomaat, knoflook, paprika en oregano met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout. Bak de groenten 10 – 15 minuten in de oven.
Voeg vervolgens de aardappelen toe aan de groenten en meng goed. Breek vervolgens per persoon 2 eieren boven de groenten en aardappelen. Verkruimel de geitenkaas erover en zet nog 10 – 15 minuten in de oven.
Halveer de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd de komkommer vervolgens in halve maantjes. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd ze fijn. Meng in een saladekom de wittewijnazijn en extra vierge olijfolie met peper en zout tot een dressing. Meng de komkommer en munt met de dressing in de saladekom.
Verdeel de ovenschotel over de borden. Garneer met de peterselie. Serveer de komkommersalade ernaast.