Geitenkaasrisotto met olijfolie met truffelaroma
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Geitenkaasrisotto met olijfolie met truffelaroma

Geitenkaasrisotto met olijfolie met truffelaroma

met pecorino, bieslook en champignons

Wist je dat deze olijfolie met truffelaroma gemaakt is van Coratina en Peranzana olijven? Deze worden met de hand geoogst in de omgeving van Puglia.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Risottorijst

200 gram

Champignonmix

(Kan bevatten Selderij)

25 gram

Verse geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

4 ml

Olijfolie met truffelaroma

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme paddenstoelen- of groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2507 kJ
Energie (kcal)599 kcal
Vetten27.3 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten68 g
waarvan suikers4.9 g
Vezels12.4 g
Eiwitten16.8 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Risotto maken
1

Bereid de bouillon. Verhit 1/2 el boter per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak 1 minuut al roerend. Verlaag het vuur, voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen. Roer regelmatig door. 

Champignonmix bakken
2

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Voeg de champignonmix toe en bak 4 - 6 minuten.

Weetje: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Mengen
3

Voeg de gebakken champignons en het laatste beetje bouillon toe aan de risotto en laat nog 5 tot 10 minuten garen. De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een hardere kern hebben vanbinnen. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te droog wordt.

Serveren
4

Roer de helft van de kruiden door de risotto. Verdeel de risotto over de borden en garneer met de truffelolie, pecorino, de overige geitenkaas en de verse kruiden.