Broodje grillkaas met mangochutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje grillkaas met mangochutney

Broodje grillkaas met mangochutney

met paprika, ui en knoflook-limoenmayo

Garnissez votre baguette de fromage à griller caramélisé au chutney de mangue. Un vrai délice !

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

1 stuk(s)

Maanzaadbroodje

(Bevat Tarwe Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Mosterd, Selderij, Sesamzaad, Soja, Eieren)

20 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd)

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Witte grillkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4108 kJ
Energie (kcal)982 kcal
Vetten48.8 g
waarvan verzadigd24.9 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers11.4 g
Vezels18.8 g
Eiwitten39.7 g
Zout4.4 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Hapjespan
Kleine kom
Kleine pan met anti-aanbaklaag

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in wedges. Meng ze in een kom met 1/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de wedges over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Voorbereiden
2

Snijd de paprika in reepjes. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Dep de grillkaas droog met keukenpapier en snijd in sneetjes van 1/2 cm dik.

Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Groenten bakken
3

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 - 3 minuten. Voeg vervolgens de paprika toe en bak nog 5 - 6 minuten. Voeg als laaste de helft van de knoflook toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
4

Bak het broodje 6 - 8 minuten. Snijd de limoen in partjes. Meng in een kleine kom de mayonaise met de overige knoflook, en per persoon: het sap van 1 limoenpartje en 1/2 tl water. Breng op smaak met zout en peper.

Grillkaas bakken
5

Verhit een pan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur en bak de grillkaas 2 - 3 minuten per kant (zie Tip). Verlaag het vuur en voeg het sap van 1 limoenpartje per persoon en de mangochutney toe. Zorg dat de sneetjes kaas helemaal bedekt zijn met de chutney en zet het vuur uit. 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kaas. De overige kaas kun je de volgende dag bijvoorbeeld in een lunchsalade verwerken of je boterham mee garneren.

Serveren
6

Snijd de broodjes open en besmeer met de knoflook-limoenmayo. Beleg met de grillkaas. Leg de groenten erbovenop en vouw dicht. Serveer de aardappelwedges ernaast.