Libanees flatbread met rundergehakt en labne
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Libanees flatbread met rundergehakt en labne

Libanees flatbread met rundergehakt en labne

met za'atar, grillkaas, munt en peterselie

Met labne, een verse kaas gemaakt van uitgelekte yoghurt, geef je een frisse draai aan dit gerecht vol smaken.

Allergenen:
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Libanees flatbread

(Bevat Tarwe)

40 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

100 gram

Oosters gekruid rundergehakt

(Kan bevatten Gluten, Eieren, Mosterd, Selderij, Soja)

½ zakje(s)

Za'atar

(Bevat Sesamzaad)

1 stuk(s)

Tomaat

150 gram

Mix van gesneden wortel en ui

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Witte grillkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Mesclun

20 gram

Tahinsaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren, Sesamzaad)

¼ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4992 kJ
Energie (kcal)1193 kcal
Vetten62.4 g
waarvan verzadigd31.7 g
Koolhydraten91.8 g
waarvan suikers15.2 g
Vezels10 g
Eiwitten59.4 g
Zout5.3 g

Benodigdheden

Rasp
Wok of hapjespan
Kom
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de mix van gesneden wortel en ui fijn.
  • Ris de blaadjes van de munttakjes. Snijd de munt- en peterselieblaadjes fijn.
  • Halveer de tomaat en snijd in schijfjes. 
  • Rasp de grillkaas met een grove rasp of snijd fijn.
Vulling maken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de wortel en ui toe en bak 4 - 5 minuten.
  • Voeg het gehakt en de Midden-Oosterse kruiden toe en bak 3 minuten, of tot het gehakt gaar is.
  • Zet het vuur uit en roer de grillkaas door het gehakt (zie Tip). 

Tip: Grillkaas heeft van nature een zoute smaak. Gebruik daarom tijdens het koken geen zout, maar voeg na het proeven eventueel pas zout toe aan het gerecht.

Saus maken
3
  • Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en verwarm het flatbread 1 - 2 minuten.
  • Meng in een kleine kom de labne, tahinsaus, verse kruiden, wittewijnazijn en 1 tl water per persoon. Breng op smaak met peper en zout. 
  • Smeer het flatbread in met de saus, maar laat 1 cm over aan de randen.

Weetje: De tahinsaus is gemaakt van sesamzaadjes en is rijk aan calcium, ijzer en gezonde vetten.

Serveren
4
  • Bestrooi het flatbread met de za'atar en verdeel het gehaktmengsel eroverheen.
  • Verdeel de tomaat en de slamix over het flatbread. 
  • Rol het flatbread op.