Parelcouscous met biefstukreepjes in knoflook
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met biefstukreepjes in knoflook

Parelcouscous met biefstukreepjes in knoflook

met witte kaas, gebrande amandelen en spinazie

Dit gerecht heeft het allemaal: van malse biefstukreepjes tot zachte witte kaas en knapperige amandelen.

Labels:
Eiwitrijk
Allergenen:
Tarwe
Amandelnoten
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

75 gram

Wortelschijfjes

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Biefstukreepjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten Noten, Sesamzaad)

¼ stuk(s)

Citroen

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Rodewijnazijn

½ el

[Plantaardige] boter

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3250 kJ
Energie (kcal)777 kcal
Vetten35 g
waarvan verzadigd12.1 g
Koolhydraten67.1 g
waarvan suikers5.3 g
Vezels12.7 g
Eiwitten44.2 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan met deksel
Koekenpan

Instructies

Parelcouscous bereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pot met deksel.
  • Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar en giet af.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snipper de ui.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Groenten stoven
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie in een pan met deksel. Fruit de ui en 1 1/2 tl Midden-Oosterse kruidenmix per persoon 1 minuut.
  • Voeg de wortelschijfjes en 1 el water per persoon toe en laat, afgedekt, 5 minuten stoven.
  • Scheur de spinazie boven de pan in delen klein en laat al roerend slinken. Breng op smaak met peper en zout en bak het geheel, afgedekt, nog 3 minuten op middelhoog vuur.
Biefstukreepjes bakken
3
  • Verhit per persoon: 1/2 el boter en 1/2 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan heet is en bak de biefstukreepjes samen met de knoflook in 1 minuut rondom bruin. De reepjes mogen nog rosé zijn vanbinnen. Breng op smaak met peper en zout.
  • Hak ondertussen de amandelen grof.
  • Meng de parelcouscous en 1/2 el rodewijnazijn per persoon door de wortel en spinazie.
Serveren
4
  • Snijd de citroen in partjes.
  • Verdeel de parelcouscous met groenten over de borden.
  • Schep de biefstukreepjes op de parelcouscous.
  • Verbrokkel de witte kaas erboven.
  • Garneer met de amandelen en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.
  • Serveer met de citroenpartjes.