Parelcouscous met chorizo en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met chorizo en courgette

Parelcouscous met chorizo en courgette

met avocado, cranberrychutney en gemengde sla

Parelcouscous is ontstaan ter vervanging van welk destijds schaars product? (Het juiste antwoord is: Parelcouscous is ontstaan in de jaren 50, als alternatief voor rijst.)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

70 gram

Parelcouscous

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Chorizoblokjes

40 gram

Cranberrychutney

40 gram

Mesclun

⅓ stuk(s)

Avocado

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

175 ml

Zoutarme groentebouillon

¾ el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)443 kcal
Energie (kJ)1852 kJ
Vetten33.8 g
waarvan verzadigd7.2 g
Koolhydraten18.8 g
waarvan suikers8.2 g
Vezels5.3 g
Eiwitten13.2 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous.
  • Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer de korrels daarna los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de rode ui in fijne, halve ringen.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne plakjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Rode ui is een onderschatte supergroente! Ui is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Courgette bakken
2
  • Verwarm ondertussen 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. 
  • Voeg de chorizoblokjes, rode ui en knoflook toe en bak 3 minuten.
  • Voeg de courgette toe en bak 6 - 8 minuten of tot de courgette gaar is.
  • Voeg de cranberrychutney en de parelcouscous toe aan de hapjespan en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Avocado snijden
3
  • Voeg de mesclun toe aan een saladekom.
  • Breng de sla op smaak met de wittewijnazijn, peper en zout.
  • Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit en de schil. Snijd het vruchtvlees in plakjes.

Tip: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft dus een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.

Serveren
4
  • Verdeel de parelcouscous met groenten en chorizo over de borden.
  • Verdeel de gemengde sla ernaast.
  • Garneer met de avocado en breng op smaak met peper en zout.