Parelcouscous met chorizo en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met chorizo en courgette

Parelcouscous met chorizo en courgette

met cranberrychutney, zongedroogde tomaten en sla

Wist je dat courgette een zeer caloriearme groente is? Hij bevat slechts 14 gram calorieën per 100 gram. Perfect voor in dit caloriebewuste recept!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

40 gram

Chorizoblokjes

20 gram

Cranberrychutney

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

15 gram

Zongedroogde tomaten

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2612 kJ
Energie (kcal)624 kcal
Vetten22.6 g
waarvan verzadigd9.4 g
Koolhydraten76.7 g
waarvan suikers21.7 g
Vezels7.3 g
Eiwitten26.8 g
Zout2.2 g

Benodigdheden

Grote pan
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor de parelcouscous. 
  • Voeg de parelcouscous toe en kook 12 - 14 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de ui in dunne halve ringen. Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne schijfjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
Bakken
2
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een diepe pan op middelhoog vuur. Voeg de chorizoblokjes, ui en knoflook toe en bak 3 minuten. 
  • Voeg de courgette toe en bak 6 - 8 minuten, of tot de courgette gaar is.
  • Voeg de cranberrychutney en de parelcouscous toe aan de diepe pan en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
3
  • Voeg de slamix en wittewijnazijn toe aan een saladekom.
  • Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
  • Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.
Serveren
4
  • Verdeel de parelcouscous met groenten en chorizoblokjes over de borden. Verdeel de salade ernaast.
  • Garneer met de zongedroogde tomaten en verkruimel de witte kaas erover.