Je kruidt de kikkererwten met paprikapoeder, peper en zout en poft ze vervolgens. Dit voegt veel smaak toe aan dit gerecht!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Witte courgette
1 stuk(s)
Tomaat
5 gram
Verse tijm en oregano
½ blik(ken)
Kikkererwten
0.51 tl
Paprikapoeder
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Citroen
75 gram
Parelcouscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
Paprika
⅓ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
naar smaak
Peper en zout
225 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
[Plantaardige] boter
1.5 el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in halve plakken. Snijd de paprika in blokjes en de tomaat in partjes. Meng de courgette, paprika, tomaat en de helft van de takjes tijm in een kom met 3/4 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel over één kant van een bakplaat met bakpapier (zie Tip).
Tip: Voeg de takjes tijm in zijn geheel toe om tijd te besparen of ris de blaadjes van de takjes af.
Dep de kikkererwten droog met keukenpapier. Meng de kikkererwten in dezelfde kom met per persoon: 1/2 tl paprikapoeder, 3/4 el olijfolie, peper en zout. Verdeel de kikkererwten over de andere helft van de bakplaat met bakpapier. Bak de groenten en de kikkererwten 20 minuten in de oven, of tot de kikkererwten goudbruin zijn (zie Tip). Schep halverwege om.
Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Verdeel de kikkererwten dan over een tweede bakplaat met bakpapier. Pas op: de kikkererwten kunnen gaan springen tijdens het bakken.
Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de citroen uit. Snijd de oregano fijn.
Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Fruit de knoflook en Midden-Oosterse kruiden 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg de parelcouscous en de overige takjes tijm toe en bak al roerend 2 – 3 minuten, of tot de parelcouscous licht geroosterd is. Voeg de bouillon toe en laat de parelcouscous 12 – 14 minuten zachtjes koken (zie Tip). Voeg wat extra water toe als de parelcouscous te snel droog wordt.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan helft van de bouillon en vul dit aan met kokend water.
Verkruimel de feta. Voeg de geroosterde courgette, paprika, tomaat, 2 tl citroensap per persoon en de helft van de feta toe aan de wok of hapjespan met parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de parelcouscous in een kom of een diep bord. Garneer met de kikkererwten, de oregano en de overige feta.
Tip: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zoals vitamine E voor een sterke weerstand - ze bevatten er wel 4 tot 5 keer meer van dan andere peulvruchten.