Parelcouscous met garnalen en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met garnalen en courgette

Parelcouscous met garnalen en courgette

met verse tijm, rode peper en citroen

Parelcouscous, ook wel ptitim of fregola genoemd, is groter dan gewone couscous omdat het in grotere bolletjes is gerold. Hierdoor heeft het een stevigere textuur, perfect om sauzen te absorberen!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Citroen

2.5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Courgette

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2150 kJ
Energie (kcal)514 kcal
Vetten14.3 g
waarvan verzadigd2.3 g
Koolhydraten68.4 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels9.6 g
Eiwitten24.1 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan
Keukenpapier
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
  • Was de citroen grondig. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers de citroen uit.
  • Ris de blaadjes van de tijm.
  • Snijd de courgette, puntpaprika en tomaat in blokjes.
Parelcouscous koken
2
  • Kook water in een pot en verkruimel de aangegeven hoeveelheid van het bouillonblokje erboven. Kook de couscous 12 - 14 minuten. Giet daarna af en houd apart.
  • Dep ondertussen de garnalen droog met keukenpapier.
Bakken
3
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de garnalen 3 minuten al roerend. Haal uit de pan en bewaar apart. 
  • Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of sauteerpan op middellaag vuur en fruit de ui, knoflook en rode peper 2 minuten.
  • Voeg de courgette, puntpaprika, tijm en citroenrasp toe en bak 6 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.
Mengen en serveren
4
  • Voeg de garnalen en de tomaat toe aan de groenten. Breng op smaak met 1/2 el citroensap per persoon, peper en zout. Meng goed en verhit nog 1 minuut. Zet daarna het vuur uit.
  • Voeg vervolgens de parelcouscous toe en meng het geheel goed.
  • Verdeel het gerecht over de borden en besprenkel met extra citroensap naar smaak.