Ras el hanout, gemaakt van diverse specerijen zoals kaneel, kardemom en kruidnagel, weerspiegelt de rijke smaken van Noord-Afrika op jouw bord!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Aubergine
½ zakje(s)
Ras el hanout
1 stuk(s)
Tomaat
10 gram
Rozijnen
(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
75 gram
Parelcouscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
2.5 gram
Verse munt
(Kan bevatten Selderij)
20 gram
Labne
(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
100 gram
Kippendijreepjes met mediterrane kruiden
1 el
Olijfolie
250 ml
Zoutarme kippenbouillon
½ el
Wittewijnazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Bereid de kippenbouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in kleine blokjes van ongeveer 1 cm. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ras el hanout ongeveer 30 seconden, of tot het begint te geuren. Voeg vervolgens de knoflook, ui en aubergineblokjes toe en bak 4 - 5 minuten.
Snijd ondertussen de tomaat in blokjes en hak de rozijnen grof. Voeg de parelcouscous toe aan de sauteerpan met aubergine en bak 1 minuut. Voeg de bouillon, de rozijnen en de helft van de tomaat toe. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 12 - 14 minuten zachtjes koken. Roer af en toe door (zie Tip).
Tip: Voeg eventueel een beetje water toe als het te droog wordt.
Hak de muntblaadjes fijn. Meng in een kleine kom 3/4 van de munt met de labne en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de komkommer in kleine blokjes. Meng in een saladekom 1/2 el wittewijazijn en extra vierge olijfolie naar smaak. Voeg de komkommerblokjes, de overige tomaat en de overige munt toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!
Verhit 1/2 el olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de kippendijreepjes 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn.
Verdeel de parelcouscous over diepe borden en schep de kippendijreepjes erop. Garneer met de labne. Serveer de salade ernaast.