Kikkererwten ken je misschien van hummus en falafel, maar heb je ze ook al eens geroosterd uit de oven gegeten? Zo worden ze heerlijk krokant en komt hun smaak nog beter tot zijn recht. Vandaag combineer je ze met parelcouscous, geroosterde groenten en feta.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
⅓ stuk(s)
Kikkererwten
½ stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Pruimtomaat
2 stuk(s)
Bosui
1 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Citroen
7 bosje(s)
Verse tijm
(Kan bevatten Selderij)
½ tl
Paprikapoeder
85 gram
Parelcouscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
40 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
225 ml
Groentebouillon
1.5 el
Olijfolie
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Giet de kikkererwten af en dep ze droog met wat keukenpapier. Snijd de courgette in halve plakken en de pruimtomaat in partjes. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en het groene gedeelte apart van elkaar. Pers of snijd de knoflook fijn. Pers het sap uit de citroen.
Verdeel de courgette, de tomaat en de helft van de takjes tijm (zie tip) over één kant van een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de kikkererwten over de andere helft van de bakplaat met bakpapier. Bestrooi de kikkererwten met het paprikapoeder en besprenkel met de overige olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en schep om. Bak de groenten en de kikkererwten 20 minuten in de oven, of totdat ze krokant zijn en goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Bak de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de parelcouscous en de overige takjes tijm toe en bak al roerend 2 – 3 minuten, of totdat de parelcouscous licht geroosterd is. Voeg de bouillon toe en laat de parelcouscous 12 – 14 minuten zachtjes koken. Voeg als de parelcouscous te snel droog wordt wat extra water toe
Verkruimel de feta en voeg de helft samen met de geroosterde courgette, de tomaat en 2 tl citroensap per persoon toe aan de parelcouscous.
Serveer de parelcouscous in een kom of een diep bord. Garneer met de kikkererwten, het groene gedeelte van de bosui en de overige feta.