Parelcouscous wordt ook wel ptitim genoemd. Parelcouscous heeft een rondere en dikkere vorm dan gewone couscous en wordt veelal in Jordanië en Libanon gegeten. Je serveert dit gerecht met groente en verse salie. Salie heeft een sterke smaak en kun je het beste op een donkere plaats of in de koelkast bewaren.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½
Ui
65 gram
Champignons
2 leaves
Verse salie
85 gram
Parelcouscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
150 gram
Pompoenblokjes
10 gram
Hazelnoten
(Bevat Noten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's)
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
200 ml
Groentebouillon
½ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon in een pan met deksel.
Snipper de ui. Snijd de champignons in kwarten. Snijd of hak de salie fijn.
Voeg zodra de bouillon kookt, de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten. Voeg de pompoenblokjes, salie en 30 ml water per persoon toe en bak, afgedekt, 7 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de champignons toe.
Voeg de parelcouscous toe aan de wok of hapjespan met deksel en breng op smaak met peper en zout.
Verkruimel de feta en voeg de helft toe aan de parelcouscous. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en witte wijnazijn.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de rest van de feta en met de hazelnoten.