Parelcouscous met pompoen, champignons en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met pompoen, champignons en feta

Parelcouscous met pompoen, champignons en feta

Met hazelnoten en verse salie

Parelcouscous wordt ook wel ptitim genoemd. Parelcouscous heeft een rondere en dikkere vorm dan gewone couscous en wordt veelal in Jordanië en Libanon gegeten. Je serveert dit gerecht met groente en verse salie. Salie heeft een sterke smaak en kun je het beste op een donkere plaats of in de koelkast bewaren.

Allergenen:
Gluten
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½

Ui

65 gram

Champignons

2 leaves

Verse salie

85 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

150 gram

Pompoenblokjes

10 gram

Hazelnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Sesamzaad, Pinda's)

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)594 kcal
Energie (kJ)2485 kJ
Vetten13 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers0 g
Vezels4 g
Eiwitten21 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Koekenpan
Bord

Instructies

1

Bereid de bouillon in een pan met deksel.

Hak de salie fijn
2

Snipper de ui. Snijd de champignons in kwarten. Snijd of hak de salie fijn.

3

Voeg zodra de bouillon kookt, de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in ongeveer 10 minuten droog. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

Voeg de pompoenblokjes toe
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui 2 minuten. Voeg de pompoenblokjes, salie en 30 ml water per persoon toe en bak, afgedekt, 7 minuten op middelmatig vuur. Voeg halverwege de champignons toe.

5

Voeg de parelcouscous toe aan de wok of hapjespan met deksel en breng op smaak met peper en zout.

Verkruimel de feta
6

Verkruimel de feta en voeg de helft toe aan de parelcouscous. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en witte wijnazijn.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de rest van de feta en met de hazelnoten.