Parelcouscous met witte kaas en gepofte kikkererwten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met witte kaas en gepofte kikkererwten

Parelcouscous met witte kaas en gepofte kikkererwten

met geroosterde groenten en verse kruiden

Nieuw ingrediënt in je box! Gele courgette geeft je gerecht kleur én smaak. Deze verfrissende, milde en sappige zomergroente kun je bakken, grillen of roosteren.

Labels:
Veggie
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse tijm en oregano

½ pak(ken)

Kikkererwten

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Citroen

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

40 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Gele courgette

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

1.5 el

Olijfolie

225 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3351 kJ
Energie (kcal)801 kcal
Vetten38.7 g
waarvan verzadigd14.2 g
Koolhydraten80.1 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels18.3 g
Eiwitten27.4 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier
Wok of hapjespan

Instructies

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon. Snijd de courgette in halve maantjes, de paprika in blokjes en de tomaat in partjes. Meng in een kom de courgette, paprika, tomaat en de helft van de tijmtakjes met 3/4 el olijfolie per persoon (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over één helft van een bakplaat met bakpapier.

Tip: Voeg de tijmtakjes in zijn geheel toe om tijd te besparen of ris de blaadjes van de takjes af.

Bakplaat vullen
2

Spoel de kikkererwten af in een vergiet en dep de kikkererwten droog met keukenpapier. Meng de kikkererwten in dezelfde kom met peper, zout en per persoon: 1 tl Midden-Oosterse kruiden en 3/4 el olijfolie. Verdeel de kikkererwten over de andere helft van de bakplaat met bakpapier. Bak de groenten en de kikkererwten 20 minuten in de oven, of tot de kikkererwten goudbruin zijn (zie Tip). Schep halverwege om.

Tip: De kikkererwten kunnen gaan springen tijdens het bakken. Kook je voor meer dan 2 personen? Verdeel de kikkererwten dan over een tweede bakplaat met bakpapier. 

Snijden
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Pers de citroen uit. Ris de blaadjes van de oregano en snijd fijn. 

Couscous bereiden
4

Verhit 1/2 el boter per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de parelcouscous en de overige tijmtakjes toe en bak 2 - 3 minuten al roerend, of tot de parelcouscous licht geroosterd is. Voeg de bouillon toe en laat de parelcouscous 12 - 14 minuten zachtjes koken. Voeg wat extra water toe als de parelcouscous te snel droog wordt.

Op smaak brengen
5

Verkruimel de witte kaas. Voeg de geroosterde courgette, paprika, tomaat, 2 tl citroensap per persoon en de helft van de witte kaas toe aan de wok of sauteerpan met parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de parelcouscous in een kom of een diep bord. Garneer met de kikkererwten, oregano en de overige witte kaas.

Weetje: Kikkererwten zitten vol vezels, eiwitten, gezonde langzame koolhydraten, vitaminen en mineralen. Ze bevatten wel 4 tot 5 keer meer vitamine E dan andere peulvruchten - goed voor een sterke weerstand!