Parelcouscoussalade met avocadodip en witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscoussalade met avocadodip en witte kaas

Parelcouscoussalade met avocadodip en witte kaas

met tomaat en koriander

Wist je dat parelcouscous is ontstaan in de jaren 50 ter vervanging van rijst, een destijds schaars product?

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1.5 stuk(s)

Tomaat

75 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

4 ml

Olijfolie met citroen

2.5 gram

Verse koriander

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

40 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Avocadodip

25 gram

Lollo biondo

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

¼ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Extra vierge olijfolie

¼ el

Olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)719 kcal
Energie (kJ)3007 kJ
Vetten40.4 g
waarvan verzadigd10.2 g
Koolhydraten63.7 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels6.3 g
Eiwitten22 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pot met deksel voor de parelcouscous.
  • Verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven.
  • Voeg de parelcouscous toe aan de pot met deksel. Kook, afgedekt, in 12 minuten gaar. Roer af en toe door, zodat de parelcouscous niet aan de pot blijft plakken. Giet daarna af.

Weetje: Wist je dat pompoenpitten van alle noten en pitten het rijkst zijn aan magnesium en fosfor? Magnesium zorgt onder andere voor gezonde spieren en fosfor helpt bij sterke botten en tanden.

Koken en poffen
2
  • Snipper ondertussen de ui zo fijn mogelijk. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Snijd de verse koriander fijn.
  • Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen.
Parelcouscous mengen
3
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in dezelfde pan en bak de ui 3 - 4 minuten.
  • Maak in een saladekom een vinaigrette van de extra vierge olijfolie, de witte balsamicoazijn, de honing en olijfolie met citroen.
  • Meng de parelcouscous en de ui door de vinaigrette.

 

Serveren
4
  • Meng de tomaat, de koriander en de sla door de parelcouscous (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de parelcouscous over de borden.
  • Verkruimel de witte kaas erboven.
  • Garneer met de pompoenpitten en avocadodip.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.