In nog geen 20 minuten aan tafel en toch een maaltijd om trots op te zijn. Het steringrediënt in deze maaltijdsalade is de Duitse biefstuk, grofgemalen biefstuk in de vorm van een burger. Net als tartaar kun je dit vlees rauw eten.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
85 gram
Parelcouscous
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Portobello
1 stuk(s)
Tomaat
25 gram
Groene pesto
(Bevat Melk (inclusief lactose), Noten)
1 gram
Duitse biefstuk
(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Soja, Eieren, Gluten, Selderij, Mosterd)
40 gram
Rucola
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
½ el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
• Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Verkruimel het bouillonblokje erboven en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten gaar. Giet af, roer de korrels los en laat zonder deksel uitstomen. • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de portobello in plakken en de tomaat in parten.
• Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de knoflook, de portobello, peper en zout toe en roerbak in 5 – 6 minuten goudbruin. • Meng ondertussen in een kleine kom de groene pesto, de extra vierge olijfolie en de zwarte balsamicoazijn tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.
• Verhit de roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk 2 – 4 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout. • Meng ondertussen in een saladekom de tomaat, de rucola en de helft van pestodressing. Voeg daarna de parelcouscous toe en meng goed.
• Verdeel de parelcouscous over de borden. • Leg de portobello en de Duitse biefstuk erop en garneer met de overige pestodressing.