Rigatoni alla norma met Parmigiano Reggiano
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rigatoni alla norma met Parmigiano Reggiano

Rigatoni alla norma met Parmigiano Reggiano

met aubergine, pecorino en vers basilicum

Alla Norma' is een klassieke Siciliaanse pastastijl die zijn naam dankt aan een beroemde opera. Het betekent letterlijk 'in de stijl van Norma'!

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

90 gram

Rigatoni

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja, Lupine, Eieren)

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

50 gram

Mini-romatomaten

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3032 kJ
Energie (kcal)725 kcal
Vetten30.3 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten83.9 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels12.3 g
Eiwitten25.5 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan of grote koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een pot met deksel voor de pasta. Verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Halveer de tomaten. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd het basilicum grof. Kook de pasta 13 - 15 minuten. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht en laat uitstomen.
Aubergine bakken
2
  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een sauteerpan of grote pan op hoog vuur. Voeg de aubergine toe en bak in 10 minuten al roerend goudbruin. 
  • Voeg in de laatste 2 minuten de Italiaanse kruidenmix toe.
  • Rasp ondertussen de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp. 

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Saus maken
3
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de ui 2 - 3 minuten.
  • Voeg vervolgens de tomaten toe en bak nog 2 minuten.
  • Blus af met de passata en het zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Laat 4 - 5 minuten sudderen.
Serveren
4
  • Voeg de pasta, de aubergineblokjes, de helft van de pecorino en de helft van het basilicum toe aan de tomatensaus.
  • Voeg 30 - 45 ml kookvocht per persoon toe aan de tomatensaus. Roer goed door.
  • Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de geraspte Parmigiano Reggiano, de overige pecorino en het overige basilicum.