Wist je dat 'pesto' letterlijk 'gestampt' betekend? Doordat deze traditioneel wordt bereid in een vijzel. In dit recept voegen we pesto toe voor een nieuwe draai aan de originele mac & cheese.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
25 gram
Groenepestokaasblokjes
(Bevat Melk (inclusief lactose))
90 gram
Conchiglie
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
75 ml
Culinaire room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
20 gram
Pesto genovese
(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)
25 gram
Geraspte gruyère DOP
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Tomaat
5 gram
Vers basilicum
75 ml
Zoutarme groentebouillon
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
½ el
[Plantaardige] boter
½ el
Bloem
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Tip: De mac & cheese gaat in stap 3 in de oven om een krokant laagje te creëren. Wil je energie besparen en gebruik je je oven liever niet? Voeg dan in stap 2 alle gruyère toe aan de kaassaus en geniet zo van een extra romige mac & cheese!
Tip: Is de saus nog niet dik genoeg? Laat deze dan nog een paar minuten indikken zodat het vocht verdampt.
Tip 1: Vind je de saus te dik? Voeg dan wat kookvocht toe.
Tip 2: Bereid je de mac & cheese in een pan in plaats van in de oven? Laat de mac & cheese dan afgedekt staan terwijl je de tomatensalade maakt.
Weetje: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.