Passata di pomodoro is gemaakt van verse, rijpe tomaten die gekookt en vervolgens gezeefd worden. Het vormt de perfecte basis voor pastasauzen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Courgette
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
2.5 gram
Vers basilicum
50 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
90 gram
Volkoren spaghetti
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
100 gram
Passata
1 el
Olijfolie
30 ml
Water voor saus
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes. Meng op een bakplaat met bakpapier de paprika en courgette met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl Siciliaanse kruiden. Dek losjes af met aluminiumfolie en rooster de groenten 15 - 20 minuten in de oven. Verwijder de aluminiumfolie en rooster nog 10 minuten.
Breng water aan de kook in een ruime pot voor de spaghetti. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd het basilicum grof. Verkruimel de geitenkaas.
Kook de spaghetti in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en 1 tl Siciliaanse kruiden per persoon 2 minuten. Blus af met de passata en per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water. Verlaag het vuur en laat 6 - 8 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de geroosterde paprika toe aan een hoge kom en pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Voeg de geroosterde courgette en de gepureerde paprika toe aan de sauteerpan. Breng op smaak met peper en zout en laat nog 4 - 6 minuten pruttelen op middelmatig vuur.
Meng de spaghetti door de paprikasaus.
Weetje: Paprika is rijk aan vitamine E. Deze antioxidant beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vrije radicalen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.
Verdeel de spaghetti over de borden. Verdeel de geitenkaas erover en garneer het gerecht met het basilicum.