Pasta met kippendijreepjes en mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

Pasta met kippendijreepjes en mozzarella

met basilicumcrème, cherrytomaten en spinazie

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept is het alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, peterselie en paprika.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Farfalle

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)

½ stuk(s)

Knoflookteen

25 gram

Gesneden ui

100 gram

Kippendijreepjes met Italiaanse kruiden

125 gram

Rode kerstomaten

50 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 ml

Basilicumcrème

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)860 kcal
Energie (kJ)3600 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers12 g
Vezels6.1 g
Eiwitten45 g
Zout2 g

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta (zie Tip 1).
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip 2). Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Fruit de knoflook en de gesneden ui 1 - 2 minuten.

Tip: 1. Kook het water eerst in de waterkoker - zo bespaar je tijd! 2. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta is lekker in een koude pastasalade de volgende dag.

Saus maken
2
  • Voeg de kippendijreepjes toe aan de smaakmakers en bak 3 - 4 minuten mee.
  • Halveer ondertussen de cherrytomaten.
  • Voeg de kookroom, basilicumcrème en cherrytomaten toe aan de hapjespan en meng goed.
  • Dek de pan af en laat het geheel 3 - 4 minuten zachtjes pruttelen.
Afmaken
3
  • Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes.
  • Haal het deksel van de pan en roer de spinazie, mozzarella en het achtergehouden kookvocht erdoorheen.
  • Schep als laatste de pasta door het geheel en verhit nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Is de saus nog een beetje waterig? Laat het dan nog even inkoken op hoog vuur.

Serveren
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden.

Tip: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen! Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.