Pasta pesto met courgette en mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta pesto met courgette en mozzarella

Pasta pesto met courgette en mozzarella

met rucola en peterselie

Conchiglie - verrassender dan zijn betekenis, spreek je dit Italiaanse woord voor schelpje uit als: con-keel-yay!

Labels:
Familie
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅔ stuk(s)

Courgette

10 gram

Verse bladpeterselie

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Conchiglie

40 gram

Pesto genovese

20 gram

Rucola

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

½ el

Rodewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)942 kcal
Energie (kJ)3941 kJ
Vetten54 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten80 g
waarvan suikers12 g
Vezels4.2 g
Eiwitten30 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de conchiglie. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in plakken van 1 cm dik. Snijd de peterselie fijn. Scheur de mozzarella in grove stukken.

Tip: Courgette behoort tot de vruchtgroenten zoals komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Conchiglie koken
2

Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten in de pan met deksel (zie Tip). Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik slechts 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Pesto mengen
3

Meng in een kom de pesto met de peterselie en per persoon: 1/2 el rodewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met ruim peper en zout.

Courgette bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de courgette 2 minuten per kant op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal daarna uit de pan en meng in een kom de courgette met de Italiaanse kruiden. Dek af met aluminiumfolie.

Pasta afmaken
5

Verhit weer 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de koekenpan, voeg de conchiglie en pesto toe en meng goed. Scheur het grootste deel van de rucola grof boven de pan, zet het vuur uit en schep goed om.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en leg de courgette ernaast. Verdeel de mozzarella over de conchiglie en garneer met de overige rucola.