Conchiglie - verrassender dan zijn betekenis, spreek je dit Italiaanse woord voor schelpje uit als: con-keel-yay!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
⅔ stuk(s)
Courgette
10 gram
Verse bladpeterselie
½ bol(len)
Mozzarella
(Bevat Melk (inclusief lactose))
90 gram
Conchiglie
40 gram
Pesto genovese
20 gram
Rucola
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
naar smaak
Peper en zout
½ el
Extra vierge olijfolie
1 el
Olijfolie
½ el
Rodewijnazijn
¼ stuk(s)
Zoutarm groentebouillonblokje
Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de conchiglie. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in plakken van 1 cm dik. Snijd de peterselie fijn. Scheur de mozzarella in grove stukken.
Tip: Courgette behoort tot de vruchtgroenten zoals komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?
Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten in de pan met deksel (zie Tip). Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik slechts 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Meng in een kom de pesto met de peterselie en per persoon: 1/2 el rodewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met ruim peper en zout.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de courgette 2 minuten per kant op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal daarna uit de pan en meng in een kom de courgette met de Italiaanse kruiden. Dek af met aluminiumfolie.
Verhit weer 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de koekenpan, voeg de conchiglie en pesto toe en meng goed. Scheur het grootste deel van de rucola grof boven de pan, zet het vuur uit en schep goed om.
Verdeel de pasta over de borden en leg de courgette ernaast. Verdeel de mozzarella over de conchiglie en garneer met de overige rucola.