Pasta pesto met courgette en mozzarella
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta pesto met courgette en mozzarella

Pasta pesto met courgette en mozzarella

met basilicum en peterselie

Wist je dat 'pesto' letterlijk 'gestampt' betekend? Doordat deze traditioneel wordt bereid in een vijzel.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

40 gram

Pesto genovese

(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)

⅔ stuk(s)

Courgette

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Farfalle

(Bevat Tarwe Kan bevatten Soja, Lupine, Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Rodewijnazijn

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3810 kJ
Energie (kcal)911 kcal
Vetten54.5 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten74.3 g
waarvan suikers9.9 g
Vezels9.1 g
Eiwitten27.5 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Koekenpan

Instructies

Pasta koken
1
  • Breng water aan de kook in een pot met deksel voor de pasta.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Kook de pasta, afgedekt, 11 - 13 minuten in de pot met deksel (zie Tip). Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd de verse kruiden fijn. 

Gezondheidstip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik slechts 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Saus maken
2
  • Meng in een kom de pesto met de rodewijnazijn, de extra vierge olijfolie en de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met flink wat peper en zout.
  • Snijd ondertussen de courgette in dunne schijfjes.

Weetje: Courgette behoort tot de vruchtgroenten, net als komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Pasta afmaken
3
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 - 3 minuten.
  • Voeg de courgette toe en bak 3 - 4 minuten mee.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan, voeg de pasta en de pesto toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Scheur de mozzarella in grove stukken.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta met courgette over de borden.
  • Verdeel de mozzarella over de pasta en garneer met de overige verse kruiden.