Pastasalade met rode paprikapesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pastasalade met rode paprikapesto

Pastasalade met rode paprikapesto

Met een bijzondere pesto op basis van paprika’s

Dit gemakkelijk gerecht breng je op smaak met rode paprikapesto, frisse citroen en verse tijm. De lenteui geeft dit gerecht wat extra pit. De paprikapesto is speciaal voor HelloFresh gemaakt en is gebaseerd op Pesto alla Calabrese uit Zuid-Italië. De pesto is gemaakt van gegrilde rode paprika’s.

Tags:
Végé
Allergènes:
Gluten
Lait (contient du lactose)
Noix de cajou

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

½

Courgette

1

Oignon nouveau

¼

Citron jaune

2 brin(s)

Thym frais

(Peut contenir Céleri)

90 g

Farfalle

(Contient Gluten Peut contenir Lupin, Soja, Œuf, Moutarde)

30 g

Mesclun

60 g

Pesto de poivron

(Contient Lait (contient du lactose), Noix de cajou Peut contenir Fruits à coque)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive

1 cc

Vinaigre balsamique noir

1

Poivre et sel

sideBannerName

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)607 kcal
Énergie (kJ)2540 kJ
Graisses25 g
dont saturés4 g
Glucides76 g
dont sucres0 g
Fibres6 g
Protéines18 g
Sel0 g

Ustensiles

Grande casserole
Couteau
Râpe
Casserole
Bol
Assiette

Instructions

Snijd de groenten en ris de tijmblaadjes van de takjes
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de pasta. Snijd de courgette in dunne halve plakken. Snijd de lenteui in fijne ringen. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Ris de tijmblaadjes van de takjes.

2

Kook de farfalle, afgedekt, 9 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Bak de courgette
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur en bak de courgette met de tijm en een ½ tl citroenrasp per persoon 5 minuten. Voeg halverwege het grootste deel van de lenteui toe, besprenkel met een ½ el citroensap per persoon en breng goed op smaak met peper en zout.

Meng de mesclun met de courgette, farfalle, rode paprikapesto, zwarte balsamicoazijn en overige lenteui
4

Meng in een saladekom de mesclun met de courgette, farfalle, rode paprikapesto, zwarte balsamicoazijn en overige lenteui.

Besprenkel naar smaak met olijfolie en citroensap
5

Verdeel de pastasalade over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en citroensap.

Tip! Heb je bleekselderij over van de vissoep? Snijd deze dan in dunne plakken en bak mee met de courgette.