Pastasalade met rode paprikapesto
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pastasalade met rode paprikapesto

Pastasalade met rode paprikapesto

Met een bijzondere pesto op basis van paprika’s

Dit gemakkelijk gerecht breng je op smaak met rode paprikapesto, frisse citroen en verse tijm. De lenteui geeft dit gerecht wat extra pit. De paprikapesto is speciaal voor HelloFresh gemaakt en is gebaseerd op Pesto alla Calabrese uit Zuid-Italië. De pesto is gemaakt van gegrilde rode paprika’s.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½

Courgette

1

Bosui

¼

Citroen

2 takje(s)

Verse tijm

(Kan bevatten Selderij)

90 gram

Farfalle

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

30 gram

Mesclun

60 gram

Paprikapesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)607 kcal
Energie (kJ)2540 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers0 g
Vezels6 g
Eiwitten18 g
Zout0 g

Benodigdheden

Grote pan
Mes
Rasp
Pan
Kom
Bord

Instructies

Snijd de groenten en ris de tijmblaadjes van de takjes
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de pasta. Snijd de courgette in dunne halve plakken. Snijd de lenteui in fijne ringen. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Ris de tijmblaadjes van de takjes.

2

Kook de farfalle, afgedekt, 9 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

Bak de courgette
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur en bak de courgette met de tijm en een ½ tl citroenrasp per persoon 5 minuten. Voeg halverwege het grootste deel van de lenteui toe, besprenkel met een ½ el citroensap per persoon en breng goed op smaak met peper en zout.

Meng de mesclun met de courgette, farfalle, rode paprikapesto, zwarte balsamicoazijn en overige lenteui
4

Meng in een saladekom de mesclun met de courgette, farfalle, rode paprikapesto, zwarte balsamicoazijn en overige lenteui.

Besprenkel naar smaak met olijfolie en citroensap
5

Verdeel de pastasalade over de borden. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie en citroensap.

Tip! Heb je bleekselderij over van de vissoep? Snijd deze dan in dunne plakken en bak mee met de courgette.