Pastinaaksoep met peen amandel-peterselieolie en baguette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pastinaaksoep met peen amandel-peterselieolie en baguette

Pastinaaksoep met peen amandel-peterselieolie en baguette

Je garneert de soep met zelfgemaakte kruidenolie

De pastinaak heeft deze soep met peen een zoete smaak. Om het je extra gemakkelijk te maken hebben we de peen alvast voorgesneden. Zo hoef je alleen nog de witte wortel zelf te snijden. Nog onbekend met pastinaak? Je leest er alles over in het magazine. Tip: kijk op ons blog als je op zoek bent naar meer inspiratie voor kruidenoliën.

Labels:
Eenpansgerecht
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Gluten
Sesamzaad
Tarwe
Rogge
Gerst
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½

Ui

100 gram

Aardappelen

125 gram

Pastinaak

125 gram

Wortel

½ tl

Gemalen kurkuma

1

Meerzadenbaguette

(Bevat Gluten, Sesamzaad, Tarwe, Rogge, Gerst, Gluten, Gluten Kan bevatten Eieren, Soja, Melk (inclusief lactose), Lupine, Noten)

3 takje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Amandelen

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

2 el

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

¾

Groentebouillon

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)715 kcal
Energie (kJ)2992 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd16 g
Koolhydraten63 g
waarvan suikers0 g
Vezels15 g
Eiwitten13 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Pan
Deksel
Grote pan
Kleine kom
Staafmixer of blender
Kom

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 500 ml water per persoon.

Snijd de pastinaak in blokjes
2

Snipper de ui. Schil of was de aardappelen (melody) grondig en schil de pastinaak. Snijd beide in blokjes van 1 cm.

Voeg de pastinaak, peen en kurkuma toe
3

Verhit de roomboter in een soeppan of grote pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de pastinaak, peen en kurkuma toe en bak al roerende 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg de aardappelen en 400 ml water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat, afgedekt, 15 minuten zachtjes koken.

4

Bak de meergranen baguette 8 minuten in de oven.

Meng de olie, amandelen en bladpeterselie
5

Snijd of hak de bladpeterselie en de amandelen extra fijn. Meng met de extra vierge olijfolie in een kom tot amandel-peterselieolie en voeg naar smaak peper en zout toe.

6

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Zet de soep terug op het vuur, voeg de helft van de crème fraîche, peper en zout toe en verhit nog 1 minuut.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Verdeel de soep over de soepkommen. Garneer de soep met de overige crème fraîche en de amandel-peterselieolie. Serveer de soep met de meergranen baguette.