Patatas bravas met geitenkaasomelet
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Patatas bravas met geitenkaasomelet

Patatas bravas met geitenkaasomelet

met Turkse groene pepers en aioli

In dit recept serveer je de patatas bravas niet met de klassieke salsa brava maar met aioli. Een top combinatie als je het ons vraagt!

Labels:
Veggie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

0.99 tl

Paprikapoeder

200 gram

Turkse groene peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

50 gram

Passata

2 stuk(s)

Ei

25 gram

Geraspte belegen geitenkaas

25 gram

Aioli

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

5 ml

[Plantaardige] melk

naar smaak

Peper en zout

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Voedingswaarden

Energie (kcal)886 kcal
Energie (kJ)3708 kJ
Vetten60 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers11 g
Vezels9 g
Eiwitten28 g
Zout1 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Steelpan
Koekenpan

Instructies

Cuire les pommes de terre
1

Préchauffez le four à 220°C. Épluchez ou lavez les pommes de terre et taillez-les en dés de 1 à 2 cm. Dans le bol, mélangez-les à ¾ cs d’huile d’olive par personne et au paprika en poudre. Salez et poivrez. Faites chauffer la sauteuse et faites-y cuire les dés de pomme de terre 25 à 35 minutes à couvert à feu moyen. Retirez le couvercle de la sauteuse au bout de 20 minutes. Remuez régulièrement.

Cuire les piments verts
2

Disposez les piments verts turcs dans le plat à four et mélangez-les avec ½ cs d’huile d’olive par personne. Salez généreusement. Enfournez-les 10 à 15 minutes, ou jusqu’à ce qu'ils commencent à brunir. Retournez-les à mi-cuisson pour qu'ils ne brûlent pas.

Tip: Heb je grof zeezout in huis? Gebruik dit dan om de Turkse groene pepers op smaak te brengen. Deze korrels blijven stevig en trekken niet teveel in de pepers.

Couper
3

Pendant ce temps, écrasez ou émincez l’ail. Épépinez et émincez finement le piment rouge.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Préparer la sauce
4

Faites chauffer ¼ cs d’huile d’olive par personne dans la petite casserole à feu moyen-vif. Faites-y cuire le piment rouge et l’ail 1 à 2 minutes. Baissez le feu, ajoutez la passata et laissez réduire 5 minutes à petit bouillon pour épaissir la sauce. Salez et poivrez. Ajoutez éventuellement un peu d’eau pour éclaircir un peu la sauce.

Préparer l'omelette
5

Pendant ce temps, battez les œufs dans le bol avec 1 filet de lait et le fromage de chèvre râpé. Salez et poivrez. Faites chauffer le reste d’huile d’olive dans la poêle à feu moyen-vif et versez-y le mélange à base d’œufs. Faites cuire l’omelette 5 à 8 minutes et pliez-la ensuite délicatement en deux.

Tip: Ei is een van de weinige ingrediënten bomvol vitamine D. Deze vitamine krijgen we gemiddeld te weinig binnen, terwijl we het hard nodig hebben voor de opname van calcium. Naast ei is ook vette vis rijk aan vitamine D.

Servir
6

Servez les piments verts turcs et l’omelette au fromage de chèvre sur les assiettes. Accompagnez des patatas bravas, de la sauce tomate relevée et d'une bonne cuillère d’aïoli.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de aioli en de helft van de aardappelen. De volgende dag kun je deze samen in een maaltijdsalade verwerken.