Dit recept is geïnspireerd op Griekse pastitsio. Met kaneel, oregano en feta zet je vandaag een pastaschotel op tafel die gegarandeerd verrast!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
180 gram
Penne
(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Tomaat
⅓ zakje(s)
Gedroogde oregano
0.3 tl
Gemalen kaneel
100 gram
Rundergehakt met köftekruiden
⅓
Tomatenpuree
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
50 gram
Biologische zure room
naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de penne en kook de penne, afgedekt, 8 - 10 minuten (zie Tip). Giet af, bewaar het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan niet alle pasta, maar gebruik 2/3 deel. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade of soep verwerken.
Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in dunne reepjes. Snijd de tomaat in blokjes. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, de gedroogde oregano en een snufje kaneel 2 minuten (zie Tip).
Tip: Kaneel geeft dit gerecht een Griekse twist, maar de smaak is al snel te sterk. Begin dus met een snufje en voeg eventueel meer toe naar smaak.
Voeg de courgette en de paprika toe aan de wok of hapjespan en roerbak 8 - 10 minuten. Bak de laatste minuut de knoflook en tomaat mee. Voeg vervolgens het gekruid rundergehakt toe en bak in 5 minuten los. Voeg in de laatste 2 minuten de tomatenpuree en 50 ml kookvocht per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.
Verkruimel ondertussen de feta boven een kom. Voeg de zure room toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Wist je dat tomatenpuree een bron is van vezels, calcium, vitamine C en ijzer? Eén blikje bevat meer dan 2 keer zoveel ijzer als 100 gram kipfilet of varkenshaas!
Meng 1/4 van het zure-roommengsel door de penne en verdeel de penne over een ovenschaal. Verdeel de gehaktsaus erover en eindig met de rest van het zure-roommengsel. Bak de gehaktschotel 10 - 15 minuten in de oven.
Verdeel de gehaktschotel over de borden.