Pastaschotel Griekse stijl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika

Dit recept is geïnspireerd op Griekse pastitsio. Met kaneel, oregano en feta zet je vandaag een pastaschotel op tafel die gegarandeerd verrast!

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

180 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Tomaat

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

0.3 tl

Gemalen kaneel

100 gram

Rundergehakt met köftekruiden

Tomatenpuree

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)959 kcal
Energie (kJ)4011 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers20 g
Vezels4.1 g
Eiwitten52 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Kom
Ovenschaal

Instructies

Pasta koken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel voor de penne en kook de penne, afgedekt, 8 - 10 minuten (zie Tip). Giet af, bewaar het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan niet alle pasta, maar gebruik 2/3 deel. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade of soep verwerken.

Snijden en fruiten
2

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd in dunne reepjes. Snijd de tomaat in blokjes. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, de gedroogde oregano en een snufje kaneel 2 minuten (zie Tip).

Tip: Kaneel geeft dit gerecht een Griekse twist, maar de smaak is al snel te sterk. Begin dus met een snufje en voeg eventueel meer toe naar smaak.

Bakken
3

Voeg de courgette en de paprika toe aan de wok of hapjespan en roerbak 8 - 10 minuten. Bak de laatste minuut de knoflook en tomaat mee. Voeg vervolgens het gekruid rundergehakt toe en bak in 5 minuten los. Voeg in de laatste 2 minuten de tomatenpuree en 50 ml kookvocht per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.

Saus mengen
4

Verkruimel ondertussen de feta boven een kom. Voeg de zure room toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wist je dat tomatenpuree een bron is van vezels, calcium, vitamine C en ijzer? Eén blikje bevat meer dan 2 keer zoveel ijzer als 100 gram kipfilet of varkenshaas!

Gehaktschotel maken
5

Meng 1/4 van het zure-roommengsel door de penne en verdeel de penne over een ovenschaal. Verdeel de gehaktsaus erover en eindig met de rest van het zure-roommengsel. Bak de gehaktschotel 10 - 15 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de gehaktschotel over de borden.