Pasta met kipgehakt in roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pasta met kipgehakt in roomsaus

Pasta met kipgehakt in roomsaus

Met aubergine en champignons

In dit recept maak je een heerlijk romige saus van gepureerde aubergine – een verrassende manier om groente in een pastasaus te verwerken. Het kipgehakt hebben we vast voor je op smaak gebracht met Italiaanse kruiden.

Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

125 gram

Champignons

2.5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Citroen

90 gram

Pasta

(Bevat Gluten Kan bevatten Eieren, Soja)

1 tl

Gedroogde tijm

100 gram

Kipgehakt met Italiaanse kruiden

75 ml

Kookroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3268 kJ
Energie (kcal)781 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd14.1 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers13.3 g
Vezels9 g
Eiwitten37 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Pan met deksel
Staafmixer
Hapjespan
Bord

Instructies

Aubergine koken
1

Kook 500 ml water per persoon met een snuf zout in een pan met deksel voor de aubergine. Kook 500 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de pasta. Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd vervolgens in halve plakken. Kook de aubergine 10 – 12 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Giet af, pureer de aubergine met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Snijden
2

Snipper ondertussen de rode ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakken en de snijd de krulpeterselie fijn. Snijd de citroen in parten.

Pasta koken
3

Kook vervolgens de pasta, afgedekt, 10 – 12 minuten in de andere pan met deksel. Giet daarna af.

Roerbakken
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook, rode ui en de gedroogde tijm 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg het kipgehakt en de champignons toe en bak het gehakt in 2 – 3 minuten los. Voeg vervolgens de gepureerde aubergine toe en roerbak nog 3 – 4 minuten.

Op smaak maken
5

Voeg de kookroom toe, roer goed door en breng de saus op smaak met voldoende peper en zout. Roer de pasta door de saus met groenten in de pan.

Serveren
6

Verdeel de pasta met saus over de borden. Garneer met de krulpeterselie en serveer met een partje citroen.