Snelle pasta met gehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle pasta met gehaktballetjes

Snelle pasta met gehaktballetjes

met saus van paprikapesto en kerstomaten

Pecorino is een Italiaanse schapenkaas en lijkt op parmigiano reggiano, maar wordt korter gerijpt en heeft daardoor een zachtere smaak.

Labels:
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

65 gram

Rode kerstomaten

4 stuk(s)

Gemengd-gehaktballetjes met Spaanse kruiden

(Kan bevatten Selderij, Soja, Gluten, Eieren, Mosterd)

90 gram

Casarecce

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

100 gram

Passata

50 gram

Paprikareepjes

25 gram

Paprikapesto

(Bevat Melk (inclusief lactose), Cashewnoten Kan bevatten Noten, Pinda's)

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)822 kcal
Energie (kJ)3440 kJ
Vetten36.2 g
waarvan verzadigd13.4 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers13.6 g
Vezels8.4 g
Eiwitten38.4 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot met deksel voor de pasta (zie Tip).
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Halveer de rode kerstomaten.
  • Kook de casarecce, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Wil je extra snel zijn? Kook het water eerst in de waterkoker voordat je het in de pot doet.

Gehaktballetjes bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballetjes 3 – 4 minuten. Ze hoeven nog niet volledig gaar te zijn. Haal de gehaktballetjes uit de pan en bewaar apart.
  • Bak de ui, knoflook en paprikareepjes 1 – 2 minuten in de grote sauteerpan in het bakvet van de gehaktballetjes.
  • Voeg de gesneden kerstomaten toe en bak 1 - 2 minuten.
  • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de passata. Meng goed en laat de saus op middelmatig vuur, afgedekt, 5 - 7 minuten zachtjes pruttelen. Voeg na 3 minuten de gehaktballetjes toe zodat ze verder garen in de saus.
Saus afwerken
3
  • Roer de paprikapesto door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de pasta toe aan de saus en schep goed om.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden.
  • Garneer met de kaas.