In dit pastagerecht zit feta, afkomstig van de familie Hrysafis. De feta wordt op traditionele wijze gemaakt op het Griekse eiland Lemnos. Thomas, verantwoordelijk voor de inhoud van de box bij HelloFresh, is hier vorige maand op bezoek geweest. Op ons blog lees je zijn hele verhaal.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
20 gram
Groene linzen
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
125 gram
Rode cherrytomaten
10 gram
Pompoenpitten
(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)
1 tl
Gedroogde oregano
½ blik(ken)
Tomatenpuree
90 gram
Volkoren penne
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Olijfolie
¼ stuk(s)
Groentebouillon
½ el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Bruine suiker
naar smaak
Peper en zout
Meng de linzen met een snufje zout en 200 ml water per persoon in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en laat 25 minuten op middelmatig vuur koken.
Kook ondertussen 500 ml water per persoon in een andere pan met deksel voor de penne. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Halveer de cherrytomaten.
Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit vervolgens de olijfolie in de wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook, oregano en tomatenpuree 5 minuten op laag vuur. Voeg 100 ml water per persoon toe, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de zwarte balsamicoazijn en bruine suiker toe. Dek de pan af en laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg halverwege de cherrytomaten toe.
Kook ondertussen de penne, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af.
Voeg de linzen toe aan de wok of hapjespan met saus. Verkruimel de helft van de feta boven de pan en laat smelten. Voeg tenslotte de penne toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.