Penne met zelfgemaakte basilicumroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne met zelfgemaakte basilicumroomsaus

Penne met zelfgemaakte basilicumroomsaus

met courgette, balsamicocrème en pecorino

Pecorino is een schapenkaas en heeft zijn naam te danken aan het Italiaanse woord voor schaap: pecora.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Zwaveldioxide en sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Penne

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Mosterd)

20 gram

Geraspte pecorino DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Courgette

75 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Vers basilicum

½ stuk(s)

Ui

8 ml

Balsamicocrème

(Bevat Zwaveldioxide en sulfiet)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

1 el

Bloem

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3219 kJ
Energie (kcal)769 kcal
Vetten32.5 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten92.1 g
waarvan suikers19.5 g
Vezels10.8 g
Eiwitten24.2 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Kom
Pan
Hapjespan met deksel
Hoge kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een flinke snuif zout aan de kook in een pot voor de pasta.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui fijn.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm en voeg toe aan een kom. Voeg de bloem, peper en zout toe en meng goed door.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes.

Weetje: Aubergine is een lekkere en veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Groenten bereiden
2
  • Kook de penne 10 - 12 minuten in de pot. Giet daarna af, maar bewaar een beetje kookvocht en laat uitstomen.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de aubergine en de ui, afgedekt, 3 - 4 minuten.
  • Voeg de courgette toe en bak het geheel nog 6 - 8 minuten, of tot het rondom bruin kleurt. Breng op smaak met peper en zout en schep regelmatig om.
Basilicumroom maken
3
  • Pluk de basilicumblaadjes. Houd de helft apart en snijd de andere helft fijn.
  • Mix in een hoge kom de room, de ongesneden basilicumblaadjes, eem scheutje olijfolie, peper en zout met een staafmixer tot een gladde saus.
  • Blus de groenten in de sauteerpan af met de wittewijnazijn. Verlaag het vuur.
  • Voeg de knoflook en de basilicumroom toe aan de sauteerpan. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Laat het geheel 3 - 4 minuten indikken. Voeg een beetje kookvocht toe als je de saus te dik vindt.
Serveren
4
  • Voeg de penne en de helft van de geraspte pecorino toe aan de sauteerpan en verwarm nog 1 - 2 minuten al roerend op middelhoog vuur.
  • Verdeel de penne over de borden en garneer met het fijngesneden basilicum en de overige geraspte pecorino.
  • Besprenkel met de balsamicocrème.