Penne met spinazie à la crème en rundergehakt
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Penne met spinazie à la crème en rundergehakt

Penne met spinazie à la crème en rundergehakt

met een frisse tomatensalsa

Heb je niet alle spinazie gebruikt? Maak dan van de rest van de spinazie een smoothie met banaan, kokosmelk en chiazaad.

Labels:
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Penne

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

⅓ zakje(s)

Gedroogde oregano

100 gram

Spinazie

40 gram

Kruidenroomkaas

1 stuk(s)

Tomaat

25 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Extra vierge olijfolie

0.13 stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

¼ el

Olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

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Voedingswaarden

Energie (kcal)967 kcal
Energie (kJ)4047 kJ
Vetten48 g
waarvan verzadigd22 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers10 g
Vezels4.8 g
Eiwitten54 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Kom

Instructies

Préparer
1

Pour les penne, portez un bon volume d'eau à ébullition dans la casserole avec une pincée de sel. Émincez l'oignon. Écrasez ou émincez l'ail. Faites cuire les penne 14 à 16 minutes. Égouttez-les et réservez-les sans couvercle.

Cuire
2

Faites chauffer 1/4 cs d'huile d’olive par personne dans la sauteuse. Faites-y revenir l'ail et l'oignon 2 minutes. Ajoutez la viande de bœuf et 1 cc d'origan par personne, puis faites cuire 3 à 4 minutes. Déchirez les épinards au-dessus de la sauteuse et faites chauffer jusqu’à ce qu'ils aient réduit.

Tip: Spinazie bevat veel voedingsstoffen waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Préparer la sauce
3

Ajoutez le fromage frais aux herbes, émiettez 1/8 de bouillon cube par personne au-dessus de la sauteuse et mélangez bien. Salez et poivrez. Pendant ce temps, détaillez la tomates en petits cubes. Dans le bol, mélangez la tomate avec, par personne : 1 cc d'huile d’olive vierge extra et 1 cc de vinaigre balsamique blanc. Salez et poivrez.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kruidenroomkaas en de helft van de geraspte Italiaanse kaas.

Servir
4

Mélangez les penne et la moitié du pecorino aux épinards à la crème et réchauffez 1 minute. Servez les penne avec la sauce sur les assiettes. Garnissez de la salsa de tomate et du reste de pecorino.