"Waarom heet aubergine in het Engels eggplant? Door a) de vorm, b) het hoge eiwitgehalte of c) in Engeland gaat deze groente vaak door het roerei.
(Het juiste antwoord is: a. Vroeger was de witte, ronde variant van de aubergine (ongeveer een ganzenei) namelijk veel gebruikelijker dan de paarse.)"
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
3 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Aubergine
35 gram
Semi-gedroogde tomatenmix
90 gram
Penne
gram
Volkoren penne
0.99 tl
Paprikapoeder
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
50 ml
Room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Vers basilicum
30 gram
Rucola
25 gram
Geraspte pecorino DOP
60 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Bloem
naar smaak
Peper en zout
1.5 el
Olijfolie
Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan 70 gram penne per persoon en gebruik de helft van de pecorino. Van de rest kun je de volgende dag een salade maken.
Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.