Penne in aubergine-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne in aubergine-roomsaus

Penne in aubergine-roomsaus

met semi-gedroogde tomaten, geraspte kaas en vers basilicum

Pecorino is een schapenkaas en heeft zijn naam te danken aan het Italiaanse woord voor schaap: pecora.

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Aubergine

30 gram

Semi-gedroogde tomatenmix

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

50 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

20 gram

Rucola

15 gram

Geraspte belegen kaas

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

60 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

½ el

Bloem

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)771 kcal
Energie (kJ)3224 kJ
Vetten36 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers16 g
Vezels7.4 g
Eiwitten21 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm en hak de semi-gedroogde tomaten grof.

Tip: Is het lastig om 60 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer, of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.

Aubergine bakken
2
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip). Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Meng de aubergineblokjes met 1/2 el bloem per persoon.
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan 70 gram pasta per persoon en gebruik de helft van de kaas. Van de rest kun je de volgende dag een salade maken.

Saus maken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui, knoflook en semi-gedroogde tomaten 3 - 4 minuten. Voeg per persoon 1/2 tl paprikapoeder en 1 1/2 tl Italiaanse kruiden toe en bak 1 minuut mee.
  • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de groentebouillon.
  • Voeg de kookroom toe en kook nog 4 - 5 minuten op laag vuur.
Serveren
4
  • Snijd het basilicum in reepjes.
  • Roer de penne, de aubergine, de helft van de geraspte belegen kaas en de helft van het basilicum door de saus. Breng op smaak met peper en zout en schep de penne over diepe borden.
  • Garneer met de overige geraspte belegen kaas, de rucola en het overige basilicum.

Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.