Penne met burrata, walnoten en basilicumcrème
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne met burrata, walnoten en basilicumcrème

Penne met burrata, walnoten en basilicumcrème

in aubergine-roomsaus met zongedroogde tomaten en vers basilicum

Een avondje uitpakken zonder je spaarpot te breken? Onze klassiekers toverden we om in een speciale editie met luxueuze draai en vol verrassende smaken.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Aubergine

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

50 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Rucola

½ bol(len)

Burrata

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

10 ml

Basilicumcrème

30 gram

Zongedroogde tomaten

Zelf toevoegen

½ el

Bloem

½ el

Zwarte balsamicoazijn

60 ml

Zoutarme groentebouillon

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3835 kJ
Energie (kcal)917 kcal
Vetten48.5 g
waarvan verzadigd15.3 g
Koolhydraten87.9 g
waarvan suikers18.8 g
Vezels7.3 g
Eiwitten26.7 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot voor de pasta.
  • Bereid de bouillon (zie Tip).
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm en hak de zongedroogde tomaten grof.

Tip: Is het lastig om 60 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer, of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.

Pasta koken
2
  • Kook de pasta 10 - 12 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Meng de aubergineblokjes met 1/2 el bloem per persoon.
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.

 

Saus maken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en zongedroogde tomaten 3 - 4 minuten.
  • Voeg 1 1/2 tl Siciliaanse kruidenmix per persoon toe en bak 1 minuut mee.
  • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de groentebouillon.
  • Voeg de culinaire room toe en kook nog 4 - 5 minuten op laag vuur.
Serveren
4
  • Snijd het basilicum in reepjes.
  • Roer de penne, de aubergine en de basilicumcrème door de saus. Breng op smaak met peper en zout en schep de penne over diepe borden.
  • Verdeel de burrata over de pasta.
  • Garneer met de walnootstukjes, de rucola en het basilicum.

Weetje: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.