Penne met kip in kerstomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne met kip in kerstomatensaus

Penne met kip in kerstomatensaus

met basilicum, Siciliaanse kruiden en puntpaprika

Kipfilet is een mager, veelzijdig stuk vlees met een milde smaak en malse textuur. Het absorbeert gemakkelijk kruiden en past bij veel verschillende keukens!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Gluten
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Penne

(Bevat Gluten, Tarwe Kan bevatten Soja, Mosterd)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

½ blik(ken)

Kerstomaten in blik

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

1.25 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2838 kJ
Energie (kcal)678 kcal
Vetten20.2 g
waarvan verzadigd3.7 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers15 g
Vezels8.3 g
Eiwitten39 g
Zout1.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot. Kook de pasta 10 - 12 minuten. Giet af en zet apart.
  • Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Halveer de puntpaprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten.

Weetje: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Kip bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant.
  • Verlaag het vuur en bak de kip nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een diepe pan op middelhoog vuur.
  • Bak de puntpaprika in 8 - 10 minuten gaar. Schep halverwege de baktijd om, zodat ze niet verbranden. Breng op smaak met peper en zout.
Snijden
3
  • Verhit een scheutje olijfolie in een tweede diepe pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 1 minuut. 
  • Voeg de kerstomaten en de Siciliaanse kruidenmix toe. Bak 3 minuten verder en plet tijdens het bakken de kerstomaten met een spatel.
  • Snijd ondertussen het basilicum fijn.
Serveren
4
  • Voeg de pasta toe aan de saus en meng goed door.
  • Verdeel de pasta over de borden. Serveer de puntpaprika en kipfilet erbovenop.
  • Garneer met het basilicum.