Penne met spinazie-roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne met spinazie-roomsaus

Penne met spinazie-roomsaus

met kerstomaten en Parmigiano Reggiano

Stroeve tanden van de spinazie? Dat ga je tegen door er calciumrijke ingrediënten bij te eten - zoals de kaas in dit gerecht.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)
Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

75 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

1 tl

Gerookt paprikapoeder

65 gram

Rode kerstomaten

1 stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

20 gram

Tomatentapenade

(Bevat Sulfiet Kan bevatten Selderij)

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3782 kJ
Energie (kcal)904 kcal
Vetten50.8 g
waarvan verzadigd21.4 g
Koolhydraten77.7 g
waarvan suikers10.9 g
Vezels5.5 g
Eiwitten29.5 g
Zout1.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan of grote koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water met 1/4 groentebouillonblokje per persoon aan de kook in een ruime pot met deksel voor de pasta. Kook de pasta 11 - 13 minuten. Giet daarna af, maar bewaar wat kookvocht.
  • Snipper ondertussen de ui.
  • Snijd het basilicum fijn.
Groenten bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote pan of sauteerpan op hoog vuur.
  • Bak de ui en kerstomaten 3 - 4 minuten.
Saus maken
3
  • Verlaag het vuur van de pan met tomaat naar middelhoog. Blus af met 1 tl balsamicoazijn per persoon.
  • Voeg de roomkaas, spinazie, tomatentapenade en per persoon: 3 el kookvocht en 1 tl gerookt paprikapoeder toe en roer goed door (zie Tip 1 & 2).
  • Voeg de pasta toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout. 

Tip 1: Voeg eventueel meer kookvocht toe tot de saus de gewenste dikte heeft.

Tip 2: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de roomkaas en voeg eventueel wat melk toe om het romiger te maken. De overige roomkaas kun je de volgende dag gebruiken voor op brood. 

Serveren
4
  • Rasp de Parmigiano Reggiano.
  • Verdeel de pasta over diepe borden. 
  • Garneer met de kaas en het basilicum.

Weetje: Kerstomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten wel meer vitaminen en mineralen, zoals kalium, vitamine A en C en foliumzuur.