Penne met warmgerookte zalm
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Penne met warmgerookte zalm

Penne met warmgerookte zalm

in romige prei-spinaziesaus met dille en citroen

Al dente tip! Kook ruim water en zorg dat het goed aan de kook is - dan blijft het koken wanneer je de pasta toevoegt en kun je nauwkeuriger timen.

Labels:
Aanpasbaar
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Prei

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

100 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

75 gram

Spinazie

80 gram

Warmgerookte zalmsnippers

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

½ stuk(s)

Citroen

2.5 gram

Verse dille

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

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Voedingswaarden

Energie (kcal)900 kcal
Energie (kJ)3767 kJ
Vetten44 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers14 g
Vezels9.7 g
Eiwitten41 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

Préparer
1

Pour les penne, portez un bon volume d'eau à ébullition dans la casserole. Coupez le poireau en fine rondelles et l'oignon en demi-rondelles. Écrasez ou émincez l'ail.

Cuire le poireau
2

Faites chauffer 1/2 cs d'huile d'olive par personne dans la sauteuse à feu moyen-vif. Faites-y cuire l'ail, l'oignon et le poireau 4 à 5 minutes à feu vif. Remuez constamment. Faites cuire les penne 10 à 13 minutes.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Kook dan 75 gram pasta per persoon en gebruik 75 ml kookroom voor de saus. De overige pasta kan bijvoorbeeld in een salade de volgende dag en de kookroom in een soep.

Apprêter la sauce
3

Ajoutez la crème liquide au poireau et émiettez-y 1/4 de bouillon cube. Couvrez et laissez mijoter 8 à 10 minutes. Au dernier moment, ajoutez les épinards par poignée et remuez jusqu'à ce qu'ils aient réduit. Mélangez-y les miettes de saumon et la moitié du fromage italien, puis réchauffez à nouveau la sauce. Coupez le citron en quarts et pressez-en 1 par personne dans la sauce. Assaisonnez généreusement de sel et de poivre.

Servir
4

Ciselez finement l'aneth. Servez les pâtes sur les assiettes et versez la sauce poireau-épinards avec le saumon par-dessus. Garnissez de l'aneth, du reste de fromage italien et des quartiers de citron.